Installatie Sanitair

Sanitaire installatie.

Sanitaire installatie is een brede term die veel gebruikt wordt voor ​​alle installatiedelen die in een gebouw zijn aangebracht ter verzorging van het menselijk lichaam. Sanitaire voorzieningen worden oa geplaatst in badkamers, toiletten, keuken,...
Sanitaire voorzieningen verwijzen meestal naar voorzieningen die zijn aangesloten op het waterleidingsysteem en ook beschikken over afvoerleidingen. In feite zijn sanitaire voorzieningen aangesloten tussen waterleidingen en rioleringen.


Afstand waterleidingen tussen warmtebron en tappunt beperken.

Bij Sanitaire installaties komt veel meer kijken dan je denkt.
Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om ervoor te zorgen dat het verwarmingstoestel of boiler een centrale plaats krijgt in het huis, zodat de afstand tot de tappunten zoals bad, douche en kranen beperkt blijft.

Hoe langer de afstand, hoe langer het duurt voor je warm water hebt wanneer je de kraan open draait omdat eerst het koud (afgekoelde) water erdoor moet.
Logisch toch!
Wanneer het onmogelijk is om de afstand te beperken, is het misschien verstandig om de buizen te isoleren.
Wanneer u niet zeker bent, vraag gerust om advies.


Bij een offerte aanvraag wordt hier ook steeds rekening mee gehouden en adviseren we u wanneer we merken dat de geplande installatie mogelijks problemen kan veroorzaken of voor teveel warmteverlies zouden zorgen.