Centrale verwarming Pelletketel

Pellets als CO2-neutrale verwarming

CV Pelletketel als CO2-neutrale verwarming.
 

Een pelletketel als centrale verwarming is niet alleen een ecologische keuze, maar ook een zeer zuinige manier om de woning en sanitair water te verwarmen.

Verwarmingskost/verbruik van cv pelletketel.


Een centrale verwarming met condens pelletketel heeft bij een gemiddelde eengezinswoning een verwarmingskost van ongeveer 600 a 700 euro per jaar.


Het dagelijks uitkuisen, aanvullen en sleuren met zakken is ook verleden tijd met de nieuwe modellen pelletketels.
Indien gewenst kan men zelfs een volledig autonome installatie plaatsen waarbij u slechts één maal per jaar de voorraad moet (laten) bijvullen.

Wat is de kostprijs van een Pelletketel?

De kostprijs voor een pelletketel hangt uiteraard af van het type ketel.
Vanaf 6300 euro Inclusief BTW heb je al een pelletketel.

Meer info over de verschillende types en prijzen van pelletketels

 

Zwembad of bijgebouw verwarmen met een cv pelletketel.

 

Ziet u het groter? Het is perfect mogelijk om de verwarming van het zwembad, poolhouse, mancave, etc. mee aan te sluiten op de pelletketel.
Anderzijds kan men de cv pelletketel perfect gebruiken in combinatie met warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, pelletfornuis om nog meer ecologisch en zuiniger te verwarmen.

Meestal wordt er gewerkt met een buffervat, waarna het warm water middels een afgiftebronnen zoals bvb radiatoren, vloerverwarming of wandverwarming de ruimte verwarmt.

 

CV Pelletketel als micro-WKK voor particulieren.

 

Indien men helemaal autonoom wil zijn, of voor personen die "off grid" wonen, is er zelfs de mogelijkheid om elektriciteit op te wekken met behulp van een stirlingmotor.
Dit noemt men een micro-WKK (warmte-krachtkoppeling)

De definitie van een micro-WKK is dat deze naast de centrale verwarming ook energie opwekt in de vorm van elektriciteit.
Op deze manier wordt zoveel mogelijk energie uit het verbrandingsproces benut. 
In combinatie met zonnepanelen en eventueel een thuisbatterij, is dit de ideale oplossing om niet afhankelijk te zijn van de uitputbare en steeds duurder wordende brandstoffen en energieprijzen.

Vragen over pelletketels of de installatie van pelletketels bij nieuwbouw of renovatie?
Hier kan u alvast de antwoorden op 10 veelgestelde vragen over pelletketels bekijken.

 

Ook voor kantoorgebouwen, scholen, hotels, wellnesscentra, etc. zijn wkk-installaties en cv pelletketels een interessante keuze om zuinig en ecologisch te verwarmen.

 

CV pelletketels die elektriciteit opwekken, hoog rendement pelletketels en alle info kan u terugvinden op onderstaande pagina van ökoFEN.